<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2942705&amp;fmt=gif">
KONTAKT OSS
Innhold
Kontakt oss

Aztek var på TENK Tech Camp!

25.aug.2021 14:13:13

For første gang ble TENK Tech Camp arrangert i Trondheim og Aztek var en av sponsorene.

TENK Tech Camp er en teknologicamp for jenter i alderen 13-18 år som allerede har blitt arrangert 4 år på rad i Oslo til stor suksess. TENK Tech Camp Trondheim gikk av stabelen 12. og 13. August på folkebiblioteket og programmet var fullt av spennende workshops og inspirerende foredrag. Målet til TENK Tech Camp er å øke teknologiinteressen blant jenter. Kjønnsfordelingen både på IKT-studier og i arbeidslivet er skjev i guttenes favør. Ved å øke interessen for faget håper TENK å kunne utjevne denne forskjellen. Dette er en viktig sak å støtte for Aztek. Vi anerkjenner at vi trenger mangfold i bransjen og at dette må starte med en interesse for faget.

På campen holdt vi en workshop der deltagerne fikk teste ut programmering på en Circuit Playground Express. Dette er et kretskort utviklet av Adafruit med flere sensorer og komponenter som kan programmeres rett ut av boksen; bare koble til USB og du er klar! Adafruit har laget et eget GUI med blokkprogrammering som var det deltagerne skulle teste. De fikk utdelt et sett med oppgaver med ulik vanskelighetsgrad og målet var å klare så mange som mulig. Flere ganger kunne man høre høylytte jubelrop når en gruppe fikk til en oppgave, så vi anser workshopen som en suksess! For oss i Aztek var dette en veldig morsom opplevelse, og vi tar med oss inn i hverdagen at man burde juble høyt over fullførte oppgaver også på arbeidsplassen.

 KretsK

Fra vår workshop.
Fotograf: Marion Aaserud Dahlen

 TogJ

Torstein og Joar fra Trondheimskontoret holder workshop.

 HeleGjengen

Denne gjengen koste seg på teknologi-camp.
Fotograf: Marion Aaserud Dahlen

 TENK-Teamet

TENK-teamet i Trondheim. 
Fotograf: Marion Aaserud Dahlen

 

Abonner på Aztek Insights!