KONTAKT OSS
Innhold
Kontakt oss

Bruker du "gratis" VPN?

av Jan Erik, 15. nov. 2018, 23:18:11

VPN klienter finnes det mange av og hensikten er jo å sørge for at dataene som sendes over til motparten forblir sikret under overføringen på Internett.
På Google Play og Apples app store finnes det til og med mange som er helt gratis.

Det navnet som frister med ordet gratis ikke sier noe om er at godt over halvparten av de mest brukte VPN appene har røtter i Kina.  Selv om det neppe er noen trøst har de mest populære kinesiske VPN klientene nesten 100 milliarder nedlastinger, så du er ikke alene om å bruke en kinesisk VPN hvis du bruker en.

Dette er de 10 VPN klientene med flest nedlastinger sortert etter antall nedlastinger:

SuperVPN free VPN Client
SnapVPN
VPN Private
X-VPN
YogaVPN
SuperVPN
TurboVPN
VPN Proxy Master
VPN 360
SkyVPN

86% av tjenestene mangler en brukeravtale eller har en mangelfull brukeravtale som ikke sier noe om logging og transport av dine data. Flere av tjenestene har til og med en brukerpolicy som sier at data vil bli delt med Kina. 

64% av tjenestene har ingen egen webside for tjenesten og mange har heller ingen nettside for leverandøren.

52% av tjenestene benytter en privat mailadresse (gmail, hotmail, yahoo o.l) som supportadresse og av disse var det bare 1 av 5 som faktisk svarte på en supporthenvendelse.

Kina har en lang historie med statstøttet hacking for å formidle bedriftshemmeligheter til kinesiske bedrifter og når den kinesiske stat i de par siste årene også krever at alle som skal tilby en VPN tjeneste må registrere seg er det lett å tenke seg at veien dine beskyttede  data trenger for å nå en statstøttet kinesisk hacker er kort.

Vi i Aztek vet at "gratis" ikke er gratis og vi kan tilby deg skikkelige løsninger for sikker overføring av dine data :) 

Kilde: https://www.top10vpn.com/free-vpn-app-investigation/

 

EMNER:Sikkerhet

Aztek Insights

Dette er en plattform som gir deg som besøker nettsiden en introduksjon til våre tanker om bransjen vi jobber i.
Alt vi snakker om forankres i vår kultur og kunnskap. 

Abonner på Aztek Insights