KONTAKT OSS
Innhold
Kontakt oss

De beste Black Friday tilbudene?

av Jan Erik, 23. nov. 2018, 14:11:57

Da er det Black Friday igjen og det er ikke bare handlelystne kunder som har gjort seg klar. Det er minimum 14 ulike grupperinger med ulik skadevare som også har gjort seg klare og det er ventet at antall angrepne sider for e-handel vil øke med nær 20% i forhold til de som ble angrepet i fjor og og at over 1% av alle handler på årets Black Friday i snitt vil sende rundt 2000 kroner i lomma til en hacker.

Magecart er et samlebegrep for angrep på løsninger som behandler kredittkort. En av de mest brukte ehandelsløsningene, Magento har rundt 170.000 ehandelssider i verden og rundt 80.000 sider  i Europa. 80% av disse sidene har upatchede svakheter som kan gi hackere tilgang. På verdensbasis har rundt 2500 av disse serverne pr nå installert skadevare og 1500 av disse har en skadevare som stjeler kredittkort info.

20% av sidene som har blitt hacket med en Magecart løsning blir hacket på nytt innen 2 uker og når man legger på at over 60% av kundene vil handle hos en leverandør de vet er hacket tidligere hvis tilbudet er bra nok, blir det nok en bra Black Friday for hackerne.

Har du en e-handelsbedrift:

  • Det burde være en selvfølge: sørg for alltid å være patchet med alle sikkerhetspatcher på alle nivåer i løsningen.
  • Hold løsningen under oppsikt for å avdekke eventuelle avvik så tidlig som mulig.
  • Sørg for at alle i bedriften har et bevisst forhold til sikkerhet og at du har gode rutiner for rapportering av unormale situasjoner og behandling av rapportene.
  • Sikkerhetsarbeidet er en kontinuerlig prosess. Hold deg til enhver tid oppdatert om sikkerheten i løsningen din. Det oppdages stadig nye svakheter.

Hvis du er kunde:

  • Handle kun hos de store kjente nettstedene, de har som regel bedre sikkerhetsløsninger og overvåkning.
  • Husk å sjekke at du ikke er blitt lurt til en uekte side og at siden benytter sikker kommunikasjon før du legger inn kredittkortet ditt.
  • Legg aldri inn kredittkort infoen din mens du bruker åpne, offentlige WiFi nett. Trafikken på et åpent nett kan enkelt avlyttes.
  • Koble aldri ladekabelen til telefonen din inn i en "offentlig" USB ladestasjon. Kablet forbindelse til telefonen din kan brukes for å hente informasjon.
  • Bruk alltid biometrisk fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning for pålogg til telefonen, det er lett å se et mønster eller kode. 
EMNER:Sikkerhet

Aztek Insights

Dette er en plattform som gir deg som besøker nettsiden en introduksjon til våre tanker om bransjen vi jobber i.
Alt vi snakker om forankres i vår kultur og kunnskap. 

Abonner på Aztek Insights