KONTAKT OSS
Innhold
Kontakt oss

Det viktigste vi gjør er å forstå menneskene vi jobber med

av Aztek, 14.feb.2019 18:18:39

I 2019 har ikke teknisk kompetanse særlig høy verdi dersom man ikke er i stand til å bruke kunnskapen på riktige måte. Men hva er riktig måte?

Hvis du har lest litt av det vi i Aztek har delt de siste månedene, så vet du at vi er godt over gjennomsnittlig engasjert i IT-sikkerhet og skytjenester, men også at vi er ekstremt opptatt av menneskelige mekanismer. Denne kombinasjonen er det som gjør Aztek til Aztek.

Vi setter høye krav til oss selv og har et mål om at våre IT-konsulenter skal være de mest fremoverlente i Norge. Det betyr ikke bare at vi må være på tå hev når det gjelder det siste innen teknologi og grensesnitt. Vi må kunne se hvordan teknologien kan brukes til å løse utfordringene som kundene våre møter, lage løsningene så fleksible som mulig og samtidig møte kravene som settes.

Nye spørsmål, bedre svar

Dette tar oss med tilbake til myke verdier og kollektiv intelligens, en av hovedtrendene som Gartner trakk frem under deres konferanse i desember. Evnen til å se IT utover det tekniske er en kritisk faktor for å kunne utnytte de mulighetene som teknologien tilbyr.

Det betyr at vi er nødt til å snakke mer om behov, mindre om teknologi og at vi må starte et annet sted enn hos IT-avdelingen når vi analyserer behov. Hos ledelsen? Økonomiavdelingen? Personal? Det varierer.

Vi må i hvert fall stille spørsmål som gir oss forretningsbaserte svar, ikke IT-baserte. Hvordan ønsker personene som jobber med verdiskaping ute i bedriften hver eneste dag at ting skal fungere? Hva må til for at de skal kunne bruke mer tid på det de er flinke til? Hvor går grensen mellom brukervennlige ønsker og faktisk behov som samsvarer med krav til integritet, konfidensialitet og tilgjengelighet i bedriften?? Hva slags policy og teknologi må ligge i bunn for at ting skal funke som det skal?

I en verden som endrer seg raskt er det aller viktigst at vi er i stand til å forstå menneskene vi jobber med, selskapet og forretningsmodellen deres.

Trygghet og effektivitet

IT, digitalisering og sikkerhet er høyt på agendaen i Norge, særlig etter store overskrifter om sikkerhetsbrudd og mye fokus på hva slags informasjon som er på avveie, hvordan det misbrukes og hvordan det påvirker oss som privatpersoner.

De fleste er bevisst på hva som må sikres, men utfordringen ligger i å forstå hvordan man beskytter det på riktig måte. Igjen; det varierer. 

Vårt viktigste fokus i arbeidet med fremtidens IT ligger derfor i å hjelpe våre kunder med å etablere IT-systemer som er sikre og brukervennlige; de to eneste ingrediensene du trenger for å ha en verdiskapende suksessoppskrift i 2019.

Vårt mål er enkelt og greit at kundene våre skal få jobben gjort - trygt og effektivt. 

Aztek Insights

Dette er en plattform som gir deg som besøker nettsiden en introduksjon til våre tanker om bransjen vi jobber i.
Alt vi snakker om forankres i vår kultur og kunnskap. 

Abonner på Aztek Insights