KONTAKT OSS
Innhold
Kontakt oss

Forbrytelser lønner seg - på internett.

04.des.2018 07:56:22

Det ligger store penger i forbrytelser på Internett, veldig store penger. Det er estimert at den totale "omsetningen" etter datakriminalitet er på rundt 12 trillioner eller 12 millioner millioner, 12 000 000 000 000 norske kroner og hvis datakriminalitet var et land ville "landets" brutto Nasjonalprodukt være  på nivå med Russlands og være verdens 13. største "stat".

Over halvparten av disse pengene (7 Trillioner) kommer fra "svart" og eller ulovlig handel på nett. Tyveri av forretningshemmeligheter kommer på en god andre plass med 35% (4,2 trillioner), mens salg av stjålne data inkludert stjålne kredittkort, påloggingsinfo til banker og lignende) står for 1,3 trillioner. Ransomware har "bare" en fortjeneste på rett under 10 milliarder norske kroner.

Fram til en 5-6 år siden var datakriminalitet noe som skjedde relativt sjelden og antallet berørte brukere i de "store sakene" var med 2018 øyne beskjedne. Fra 2010 og fremover står de store innbruddene i kø sammen med et utall av mindre saker, og trenden ser på ingen måte ut til å flate ut. Hackerne får stort sett være i fred fra myndighetene så lenge de ikke gjør noen pek mot sitt eget land. Bedrifter som blir hacket får ofte en uventet og stor regning for å rydde opp men kunder og samarbeidspartnere tilgir bedrifter med datalekkasjer på overraskende kort tid.

Ikke la din bedrift bli statistikk. Vi i Aztek kan hjelpe deg med å sikre dine data og beskytte din bedrift mot innbrudd - ta kontakt i dag :)

 

Abonner på Aztek Insights!