KONTAKT OSS
Innhold
Kontakt oss

Hva har Elon Musk og Donald Trump til felles?

av Jan Erik, 12.nov.2018 15:52:06

Tesla sjefen Elon Musk og den amerikanske presidenten Donald Trump  har neppe mange felles interesser men i de seneste dagene har de blitt misbrukt på nett, begge to.

Elon Musk har blitt ufrivillig frontfigur for en bitcoin svindel på Twitter. Hackere har tatt over flere verifiserte Twitterkontoer for å "retweete" en melding fra "Elon Musk" om at du kan være med på å vinne 10.000 Bitcoins hvis du bare betaler litt først. Twitterkontoene til flere kjente personer og bedrifter har blitt missbrukt  til dette formålet og noen av kontoene har til og med betalt for å fremme svindelpostene ekstra. 400 ulike Twitterbrukere har latt seg lure til å betale totalt 28 bitcoins, eller rundt 150.000 kroner til svindlerne så kampanjen må kunne kalles vellykket, sett fra svindlernes øyne.

Retweets til Donald Trumps twitterkonto har også blitt brukt som en effektiv måte å skape mer trafikk til sider med budskapet: "Tjen masse penger ved å jobbe (bittelitt) hjemmefra (du trenger bare å kjøpe noen smågreier først)".  Spammerne har også forstått at alle har et forhold til Trump og at det amerikanske mellomvalget er viktig for mange amerikanere. 53% av all spam som benytter et politisk budskap som "clickbait" har ordet "Trump" i emnefeltet forteller sikkerhetsfirmaet Proofpoint.

Selv om missbruket er like forskjellig som mennene har bakmennene det samme målet, nemlig: The art of the click, eller hvordan lure noen til å klikke. Metoden er den samme, Bruke et kjent navn, som i tillegg er verifisert for de missbrukte twitterkontoene som gir interesse og legitimitet. 

Vi i Aztek har liten påvirkning på sikkerhetsnivået til verifiserte Twitterbrukere, men vi kan hjelpe deg med å heve sikkerhetsnivået i din bedrift. Ta kontakt for en uforpliktende samtale :)

 

Kilder:

https://www.zdnet.com/article/why-are-fake-elon-musk-bitcoin-scams-running-rife-on-twitter-right-now

https://www.govinfosecurity.com/blogs/trump-spam-trumps-all-other-spam-p-2679

 

EMNER:Sikkerhet

Aztek Insights

Dette er en plattform som gir deg som besøker nettsiden en introduksjon til våre tanker om bransjen vi jobber i.
Alt vi snakker om forankres i vår kultur og kunnskap. 

Abonner på Aztek Insights