<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2942705&amp;fmt=gif">

Drømmen om Microsoft MVP har blitt virkelig

03.aug.2022 15:00:00

Petter Arnesen (36 år) er en mann med mange jern i ilden! Han er en stor bidragsyter innen Microsofts community, han lager YouTube videoer, bidrar i podcaster, har familie med kone og tre sønner, er fotballtrener og følger opp alle barnas fritidsaktiviteter flere ganger i uka. I tillegg jobber han som seniorkonsulent i Aztek og oppnådde ærestittelen MVP våren 2022. Petter er et utpreget ja-menneske, blid og omgjengelig. Hva er det som driver Petter fremover og hva er det som motiverer han aller mest? Les videre å bli bedre kjent med Petter Arnesen!

Petter Arnesen

«Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag»
Petter startet som seniorkonsulent i Aztek sommeren 2021 i avdelingen Cloud Prepare. Han har vært i IT-bransjen siden han startet som lærling i 2003. En av grunnene til at Petter valgte å starte i Aztek var at han ønsket å jobbe med Azure og mer komplekse miljøer av større skala enn det SMB-markedet trenger. I tillegg er Aztek et selskap som setter fag og kompetanse veldig høyt, noe Petter verdsetter i tillegg til et godt sosialt miljø med fremoverlente kollegaer. I Aztek kan man også være del av flere faggrupper noe Petter ser på som en stor fordel:
«Man blir ikke låst til én fagdisiplin, og det er befriende å ikke bli satt i bås; man kan være med på, og lære nye ting, i tillegg til å styrke kunnskapen man har fra før», sier Petter og utyper:

«Et eksempel er at jeg jobber med Azure, men syns også koding er kjempeinteressant, så selv om jeg ikke trenger å jobbe med koding 100%, så er det veldig gøy å få rom til å utforske det».

I Aztek jobber Petter primært med Azure infrastruktur. Han er for tiden leid ut til Iver (selskapet som eier 51% av Aztek) og videre til en av Ivers kunder. Her har Petter rollen som Service Owner for Azure.

«Det er et spennende og givende oppdrag! Kunden er et stort, globalt selskap og har en ganske stor infrastruktur i Azure. Selv om de fremdeles har mesteparten av servere og annen infrastruktur «på bakken» så har de en klar strategi om at alt skal opp i Azure. Min jobb er å sørge for at infrastrukturen er der og fungerer, i tillegg til optimalisering av den med tanke på sikkerhet, tilganger, kostnader osv. I tillegg jobber jeg med design og implementering av utvidelser, f.eks. når servere «på bakken» i Brasil, USA eller Tyskland skal løftes opp til Azure», forteller Petter Arnesen.

Drømmen om ærestittelen Microsoft MVP har blitt virkelig
Petter har i lengre tid hatt en drøm om å få ærestittelen Microsoft MVP, og våren 2022 ble det en virkelighet! Petter brenner for kunnskapsformidling og kompetansedeling og har bidratt til dette gjennom flere år.

«MVP programmet er noe Microsoft startet med for over 20 år siden for å gi annerkjennelse til personer som «passionately share their knowledge with the community». Personer som er eksperter innen sine felt og som villig deler sin kompetanse og hjelper andre. Dette kan være via bloggposter og artikler, holde foredrag, bidra på online forumer, lage videoer, skrive bøker, arrangere brukergrupper og konferanser, bidra med kode på GitHub, og mye mer. Hovedpoenget er at man skal ha høy kompetanse, dele aktivt og generelt gjøre Microsoft-miljøet bedre.

Man kan bli tildelt tittelen innen en eller flere av de 11 fagområdene programmet er delt inn i, basert på hvilket felt du bidrar mest til. Totalt er det rundt 3500 i verden som innehar tittelen i dag (den tildeles for 1 år av gangen), 39 er fra Norge. Innenfor mitt felt, som er Azure, er det globalt i overkant av 550, mens det i Norge er 10 av oss.

Mitt bidrag her har i hovedsak vært å publisere innhold på YouTube og Twitch, men jeg har også holdt foredrag, skrevet bloggposter, vært programleder for en podcast og litt andre ting», sier Petter.

Petter publiserte sin første YouTube video i februar 2021 og det har nå blitt rundt 27 av dem. Han har satt meg et mål om å publisere en video annenhver uke, men med en travel fritid merker Petter at det kan bli litt utfordrende.

«Det er vel i skrivende stund rundt 1,5 år siden jeg bestemte meg for å gå målrettet inn for å bli MVP. Ikke for tittelen i seg selv, men fordi jeg synes det er givende å produsere innhold og hjelpe andre. Det å se at mine blogger og videoer komme til nytte for andre er utrolig gøy, men enda morsommere synes jeg det er å gjøre det «face to face», enten som mentor eller som foredragsholder.

Screenshot 2021-06-25 at 11.05.15Petter begynte å følge med på folk som livestreamet at de gamet for 10 år siden, og begynte selv med det på hobbybasis. På den måten ble han komfortabel med å sitte foran kamera og etter hvert begynte Petter å holde faglige innlegg internt, og senere å livestreame imens han programmerte kode og jobbet med ulike ting i Azure. Sjekk ut Petter sin YouTube-kanal her!

Microsoft inkluderer gjerne sine MVPer i diskusjonen når produkter og tjenester utvikles og forbedres. Og jeg må innrømme at den innlemmelsen var mer umiddelbar enn jeg hadde sett for meg. Allerede dagen etter jeg ble tildelt MVP tittelen kom den første invitasjonen til å gi feedback på en Azure tjeneste.

I tillegg til at man kan være med å påvirke så får man også muligheten til å bli kjent med andre MVPer og knytte kontakt med dem. Vi har et eget Teams område hos Microsoft som man blir invitert til og det arrangeres jevnlig meetups med forskjellige temaer. Det skader jo aldri å kjenne noen som kan mer enn deg selv», sier Petter.

«Jeg motiveres alle mest når jeg ser andre oppleve mestring!»
Petter liker utfordringer og trives best å jobbe med store, komplekse IT-miljøer der man har mulighet til å ta i bruk de nyeste teknologiene. Han motiveres aller best når han ser mestring hos andre.

«Det høres kanskje rart ut, men jeg synes det er utrolig givende å se andre få til ting. Om det er på jobb, på fotballbanen eller andre steder spiller liten rolle. Det å se det gå opp et lys for noen eller gleden i ansiktet når de får til noe de har prøvd lenge på er veldig givende».

Hvilke planer har Petter for fremtiden?
«Kort fortalt så blir det å gjøre mer av det jeg gjør nå! Når det gjelder MVP tittelen så føler jeg det litt som at jeg nå har vært gjennom jobbintervjuet og fått jobben. Nå må jeg bevise at jeg er verdig tittelen!

I tillegg blir det veldig spennende å være med på den videre vekstreisen til Aztek. Sammen med Iver jobber vi mot målet om å bli Nord-Europas beste på sky og IT», avslutter Petter.

Les også: Møt en kollega: Marion! 

Petter Arnesen

Vil du være med å bygge videre på Aztek?
Du finner alle ledige stillinger 
her, så ikke vent med å søke! 

 

Anbefalt lesning

Relaterte innlegg Møt en kollega

Abonner på Aztek Insights!