<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2942705&amp;fmt=gif">
KONTAKT OSS
Innhold
Kontakt oss

Mål: bli Nord-Europas beste på sky og IT

29.jun.2021 09:28:22

- For meg er Aztek et selskap som setter fag og kompetanse veldig høyt, og som generelt digger teknologiene vi jobber med! I tillegg bygger de på et fundament av sosiale og fremoverlente folk, noe jeg er veldig opptatt av og glad for i en arbeidsplass, sier Petter Arnesen.

Han er nyansatt seniorkonsulent i Aztek Cloud Prepare, og kom rett fra et mindre IT-selskap som leverte skyløsninger til SMB-markedet. Etter et par forsøk på å rekruttere ham, lykkes til slutt leder for Cloud Prepare, Morten Strand, å friste Petter over til Aztek.

- Jeg hadde et ønske om å jobbe med Azure og mer komplekse miljøer av større skala enn det SMB-markedet trenger, så det var litt av baktanken da jeg begynte i Aztek, forteller Petter.Petter Arnesen

Drømmen om Microsoft MVP
Så langt har fokuset ligget på å øke og dokumentere egen kompetanse, og på under én måned har Petter allerede tatt tre sertifiseringer i Azure. Det kommer godt med siden Petter har et ganske klart mål for øye: å bli Microsoft MVP; en ærestittel som i mange år har vært en drøm for Petter å få.

- Det er først nå jeg anser det som oppnåelig. Innen MVP finnes det en rekke kategorier med teknologi man kan " velge i", og en av dem er Azure, som jeg spesialiserer meg på. Kompetansemessig er det mer overkommelig å få til her i Aztek, fordi man har så store miljøer i Azure her, forklarer Petter.

For å bli nominert til MVP skal du aktivt dele av kompetansen din og gi mye kunnskap tilbake til ditt "community" i form av blogginnlegg, foredrag, podcaster, artikler; generelt være en ambassadør for Microsoft-teknologi.

Les også: Møt en kollega: Ole! 

Og er det én ting Petter brenner for så er det nettopp kunnskapsformidling og kompetansedeling, og har bidratt til nettopp det gjennom alt fra å være programleder for podcast og holde egen IT-blogg, til live Twitch-streamer og youtube-videoer.

Petter livestreamer koding

- På samme måte som jeg ikke klarte la være å bli fotballtrener da barna begynte på fotball, jeg ha en finger med i spillet også når det gjelder faget mitt, sier Petter og fortsetter:

- For 10 år siden begynte jeg følge med på folk som livestreamet at de gamet, og begynte selv med det på hobbybasis. På den måten ble jeg komfortabel med å sitte foran kamera, og i etter hvert begynte jeg å holde faglige innlegg internt, og senere å livestreame imens jeg programmerte kode og jobbet med ulike ting i Azure.

Grobunn for fagutvikling
Nysgjerrigheten og lidenskapen for faget kommer godt med i Aztek, hvis grunnpilar er nettopp et stort og variert faggrunnlag. Petter, som hele tiden ønsker å kunne mye om mange forskjellige ting, ser på det som en stor fordel at man i Aztek kan være del av flere ulike faggrupper.

- Man blir ikke låst til én fagdisiplin, og det er befriende å ikke bli satt i bås; man kan være med på, og lære nye ting, i tillegg til å styrke kunnskapen man har fra før, sier Petter og utyper: 

- Et eksempel er at jeg jobber med Azure, men syns også koding er kjempeinteressant, så selv om jeg ikke trenger å jobbe med koding 100%, så er det veldig gøy å få rom til å utforske det.

For det er liten tvil om at Petter bestandig har vært en som elsker å lære nye ting. Likevel hadde han lite interesse for å sette seg på skolebenken i ungdomstiden: Etter lærlingtiden tok han fagbrev, og har siden vært i IT-bransjen i 18 år, hvor fokuset stadig har ligget på å lære – på egne premisser.

Les også: Bygger Nordens ledende miljø på modernisering og sikkerhet

Petter livestreamer koding- I grunnen er karrieren min bygget på at jeg har vært nysgjerrig, oppdaget nye ting og utforsket det jeg liker å jobbe med, og deretter beveget meg i den retningen det har tatt meg, sier Petter og fortsetter:  

- For jeg kunne jobbet med mange andre ting som jeg “kan”, men jeg hadde ikke trivdes like godt, og for meg er det utrolig viktig å glede seg til å gå på jobb, og å jobbe med noe jeg har lidenskap for. Den muligheten ser jeg i Aztek.

Den samme lidenskapen kjenner Petter igjen i sine nye kolleger, og han legger vekt på at Aztek fremover vil trenge enda flere fremoverlente sjeler som er glad i teknologi, og som har det som skal til for å klare å holde følge i det stadig skiftende sky-landskapet. 

Les også: Møt en kollega: Marion! 

- Aztek-ansatte er sosiale og kompetente folk; ildjseler som er helt nødvendig for et selskap som vokser så fort som Aztek gjør. Det blir spennende og kjempemoro å bli med på vekstreisa, med Iver, mot målet om å bli Nord-Europas beste på sky og IT, avslutter Petter.

Petter Arnesen

Vil du være med å bygge videre på Aztek?
Du finner alle ledige stillinger 
her, så ikke vent med å søke! 

Anbefalt lesning

Relaterte innlegg Møt en kollega

Abonner på Aztek Insights!