KONTAKT OSS
Innhold
Kontakt oss

Aztek vokser: Nye fjes, ny energi

av Aztek, 29.nov.2018 18:12:07

Høyt tempo, faglig utvikling og mange spennende prosesser setter preg på hverdagen i Aztek for tiden. Siden vi lanserte nye nettsider i oktober har også rekruttering vært et viktig fokusområde, blant annet gjennom ansettelsen av rekrutteringsansvarlig Morten Strand, som med sin personlighet og kunnskap er en perfekt match for Aztek.

Nå har vi også gleden av å dele at teamet vårt vokser ytterligere med to nye konsulenter og vi ønsker Saad Nadeem og Jonas Save varmt velkommen.

- Saad og Jonas kommer rett fra skolebenken, men selv om de ikke har rukket å tilegne seg praktisk erfaring har de vist en stå-på-vilje, nysgjerrighet for faget og glød som gjør at jeg vet de kommer til å gjøre en veldig god jobb for oss, sier daglig leder i Aztek, Anders Thulin Røkke.

X-faktor

Saad har en mastergrad fra Kingston University i London, mens Jonas tok sin mastergrad på NTNU. De to har vært gjennom en intensiv rekrutteringsprosess i kamp med flere andre kandidater, og blir en viktig del av Azteks satsing på Fremtidens IT. Primært vil de jobbe med Microsoft-teknologi og moderne arbeidsflate.

- Gutta er unge, men sultne. De gir oss mer av X-faktoren vi ønsker at konsulentene i Aztek skal ha. Det har vært kult å se engasjementet deres i denne prosessen helt fra første intervju. Det er jo nesten som en Tinder-date, og man merker raskt om det er personligheter som passer inn i selskapet eller ikke. Her var det ikke vanskelig å swipe til høyre. De var godt forberedt, kom inn med et smil og ga rommet energi. Det er viktigere for oss en diplomer, sier Anders.

Får tid til å gro

Videre forteller han at en gjenganger blant mer erfarne kandidater er at de er gode på drift. Derfor var det mer naturlig å velge kandidater som har potensial til å bli blant de aller dyktigste på teknologien og arbeidsmetodene som Aztek fokuserer på i Fremtidens IT.

For å realisere det, vil de bli guidet gjennom et omfattende program for opplæring gjennom et mentor program, samtidig som de vil kunne støtte seg på resten av Azteks dyktige konsulenter.

- Jeg blir mer som en syvende far i huset, for det er viktigere at de prater og jobber med gutta som daglig jobber med teknologien og møter utfordringer som blir en del av deres hverdag. Teamlederen deres blir Jørgen, som er en av våre aller beste, men også han ble hentet inn rett fra skolebenken for 10 år siden, sier Anders.

- Nå har vi muligheten til å ta oss tid til å bygge teamet vårt skikkelig, og da gjør vi selvsagt det når det dukker opp kandidater som Saad og Jonas. De skal få tid til å gro inn i rollen, for det er noe helt annet å jobbe ute med kunder enn det er å sitte på skolebenken, legger han til.

EMNER:Kultur

Aztek Insights

Dette er en plattform som gir deg som besøker nettsiden en introduksjon til våre tanker om bransjen vi jobber i.
Alt vi snakker om forankres i vår kultur og kunnskap. 

Abonner på Aztek Insights