KONTAKT OSS
Innhold
Kontakt oss

VMworld: Edge Computing, maskinlæring, AI og hybride løsninger

av Eskild Fahle, 12.nov.2018 15:39:40

5. til 8. oktober var jeg og min kollega i Aztek, Robert Granås, så heldige å få være med på VMWorld 2018 i Barcelona. Årets konferanse er den 20. i rekken fra VMware, og i mylderet av folk, stands og goodie bags fikk vi med oss mange spennende nyheter, oppdateringer, refleksjoner og synspunkter som jeg ønsker å dele videre.

Teknologisk utvikling er på alles lepper, så for en som også deltok på VMWorld for seks år siden er det interessant å se hvordan markedet på sikt modner etter hvert som man lærer teknologien å kjenne.

Tilbake i 2012 var det skytjenester som skapte all buzz, mens det i år har vært et større fokus på hybride løsninger og samspillet mellom skyer og on premise - fordi vi bedre forstår hvordan man benytter skyteknologi på korrekt måte gjennom løsninger som VMware Cloud on AWS, vSphere Integrated Containers, Airlift, Workspace One og Horizon Cloud:

  • Overgangen til skyen blir enklere
  • Applikasjonene blir mer tilgjengelig for brukerne på ulike enheter
  • Du sparer kostnader på riktig sted
  • Løsningene er fleksible og skaleres etter behov når det kreves
  • Silobaseringer brytes ned, så du kan arbeide på tvers av områder

Intelligente sikkerhetssystemer

Under VMWorld ble det også snakket mye om edge computing, IoT og sikkerhet. Hvordan sikrer man bedriftens data og hindrer cyberangrep, og hvordan kan du være i forkant og rustet mot en stadig økende angrepstrend mot IT-systemer?

VMware bruker maskinlæring og AI bruker VMware til å bake sikkerhetsmekanismene direkte inn i hypervisoren. Du kjenner din egen applikasjon best, og ved å lære hva som er «good behavior» og «bad behavior» kan man lage en «baseline» og dermed kjapt kunne se når en applkasjon plutselig benytter en uvanlig prosess eller en ukjent IP-adresse. 

vSphere Platinum er et slikt verktøy, som kombinerer egenskapene til vSphere med VMvares AppDefence for å sikre applikasjonene du bruker, ved aktivt å analysere sikkerhetstilstanden.

Det handler enkelt og greit om å gjøre arbeidshverdagen din enklere - og sikrere!

I Aztek liker vi å snakke om begrepet Fremtidens IT, som blant annet innebærer et sterkt fokus på sikkerhet og tilgangsstyring. Ved å være tilstede på konferanser som VMWorld får vi ny input og kunnskap, som gjør at vi er bedre rustet til å sørge for at du skal kunne utnytte teknologien som er tilgjengelig til det beste for hver enkelt kunde.

EMNER:SikkerhetTeknologi

Aztek Insights

Dette er en plattform som gir deg som besøker nettsiden en introduksjon til våre tanker om bransjen vi jobber i.
Alt vi snakker om forankres i vår kultur og kunnskap. 

Abonner på Aztek Insights