KONTAKT OSS
Innhold
Kontakt oss

WannaCry kostet det britiske helsevesenet nesten £ 100.000.000

23.okt.2018 13:26:56

WannaCry er ikke lenger en nyhet men fremdeles er flere hundre tusen systemer sårbare for EternalBlue, hullet som ble funnet av NSA og deretter brukt av mange ulike grupperinger etter at Microsoft hadde sluppet den nødvendige patchen i mars 2017. Mange har fått problemer på grunn av svake patcherutiner. Vi i Aztek AS har mange års erfaring fra mange ulike miljøer og vi vet at den nyeste firewallen ikke løser alle sikkerhetsproblemer.

Britiske Detpartment of Health har estimert NHS, National Health Service som tilsvarer Norske Sykehuspartner sin kostnad for for et WannaCry angrep i 2017 til 92 millioner pund eller nesten 1 milliard norske kroner.

Det britiske helsevesenet var ikke et angitt mål men skadevaren spredde seg raskt internt i nettverket og mellom sykehus og som resultat ble hvert tredje sykehus i England rammet og 19.000 timeavtaler måtte avlyses. Siden Microsoft på det tidspunktet angrepet skjedde hadde gitt ut en patch mot svakheten som ble benyttet, EternalBlue tyder den raske spredningen på svake patcherutiner og mangelfull segmentering.

Ønsker du mer informasjon om datasikkerhet – Ta kontakt med oss i Aztek AS :)

https://www.zdnet.com/article/this-is-how-much-the-wannacry-ransomware-attack-cost-the-nhs 

Abonner på Aztek Insights!