<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2942705&amp;fmt=gif">

Sikkerhetstips for sommerferien

09.jul.2021 14:25:04

Sommerferien nærmer seg, vaksineringen har god fart og samfunnet åpner opp igjen. Da er det endelig tid for å kunne slappe av, nyte ferien med flere gode venner, kanskje gå på restaurant, strand eller attraksjoner, og kanskje slippe munnbind og 2m avstand. For all del, følg smittevernregler i området du oppholder deg i eller skal reise til. 

MEN, en regel gjelder, som er og har alltid vært, og vil trolig alltid være en god regel: VASK hender. Etter toalettbesøk, før du spiser, eller tar på ting som skal inn i munn, etc.  

 

Når det gjelder å beskytte dine hemmeligheter, enten det være seg dine penger (bankkonto eller kredittkort), helseopplysninger, din elektroniske identitet (feks MinIDBankIDBuypassCommfides), dine sosiale medier (Facebook, Snapchat, TikTok) eller epost, så sikres disse med brukernavn og passord. Sørg for å lage lange passord, som er vanskelig for andre å gjette, men enkelt for deg å huske, eventuelt skriv dem ned og lagre de på et sikkert sted (gjerne passordhvelv som KeepassLastPass ).  

Andre hygieneråd for å sikre dine og virksomheten sine verdier. 

 • Passord-beskytt og krypter dine enheter. Aldri gå fra dem ulåst. 
  Hurtigtast
  -kombinasjon; Windows-tast+L for Pc, og Control+Command+Q på Mac. 
 • Hold programvaren din oppdatert både på mobil, nettbrett og pc. 
 • Bruk 2-faktor autentisering der det er mulig.
 • Ta backup, før du reiser og av feriebildene når du kommer hjem.
 • Lagre nødnummer og nødvendig info på din mobil. Gjerne også på papir (laminert om du skal på eller ved sjøen).
 • Hvis du skal utenlands, handle på Taxfree og betal med kort når du kommer hjem. Da vet kortselskapet at du er tilbake, og eventuell svindel av kort i utlandet vil bli enklere avslørt. 
 • Du snakker, hvem lytter? Du vet aldri hvem som overhører samtalene dine. Pass på hva du snakker om i det offentlige rom.
 • Må du virkelig ta med deg arbeids-pc på ferie?

God Sommer!

 

Abonner på Aztek Insights!