<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2942705&amp;fmt=gif">

Tok med katten og flyttet til fjellheimen

22.jun.2021 11:00:00

- I Aztek sitter du ikke stille; du vil hele tiden kunne utvikle deg, lære nye ting og dele av din egen fagkunnskap med andre, sier Marion Hauff.

Med spisskompetanse i Front End-utvikling, jobber Marion også mye med arkitektur i Aztek, og har siden oppstarten i mars, jobbet på prosjekt for Norsk Helsenett - remote fra Åndalsnes.

Isfjorden-katten-rusten

For Marion er en av dem som har jobbet remote lenge før Korona meldte sin ankomst; med bostedsadresse i Oslo, Bern og Paris bak seg, og for omkring to år siden tok hun med seg katten og flyttet til fjellheimen for å være tettere på fjellsport-miljøet der. 

- Det ble for tungt å drive med fjellsport fra Oslo; å reise sent på fredag og komme hjem sent på søndag funket ikke i lengden. Dessuten har jeg jobbet remote mer eller mindre fast de siste ti årene, så for meg var det en forutsetning at jeg kunne fortsette med det da jeg skulle starte i Aztek, og det var ikke noe problem, sier Marion og fortsetter: 

- Det betyr veldig mye at Aztek er en arbeidsgiver som legger opp til at jeg kan bo hvor jeg vil, og som gir meg friheten til å kunne klatre i fjellet så mye jeg vil – som er helt avgjørende for meg.Øspetind2_squig

Et stort lite selskap 
Marion forteller at hun i Aztek opplever å komme inn i et miljø av likesinnede; folk som deler hennes følelse av arbeidsvilje og -ambisjon, noe som forsterkes av de mange forskjellige profilene som er representert i selskapet.

- Nå har Aztek eksistert i over femten år, så selv om det ikke utgjør et skille, så er det litt sånn at du har de som har vært med lenge, som sitter med masse kunnskap, og som på mange måter utgjør fundamentet, og så har du “det nye Aztek”; laget med nye, sultne folk som har kommet den senere tiden, og som gjør at vi bygger enda mer i bredden. Det er en utrolig god kombo, sier Marion. 

Reisen over til Aztek startet på mange måter da selskapet Marion jobbet i ble kjøpt opp av et mye større konsulentfirma, som førte til at de plutselig var mange tusen ansatte. Hun konkluderte med at skulle hun jobbe i et stort selskap, ville hun selv bestemme hvilket, og skiftet derfor over til et annet, som med tiden også føltes for stort.

- Jeg ville jobbe i et mindre selskap; jeg vil ha det tette og gode fag- og arbeidsmiljøet, og jeg vil være et sted hvor jeg er garantert en konsekvent kompetanseutvikling. Da ble turen til Aztek kort, sier Marion. 

Legger til rette for til faglig utvikling 
Hun forteller videre at fordi Aztek er bygget opp av faggrupper, hvor du kan melde deg opp i så mange du vil, støtter selskapet sine ansatte i å ta kompetansen sin i de retningene de selv ønsker. 

- Sånn beviser Aztek at de investerer i oss: Ikke bare aksepterer de det, Aztek legger opp til at vi skal bruke vår tid som ansatt til fagutvikling, og de setter ingen begrensninger for hvor mange forskjellige aktiviteter vi er innom. Det betyr at vi har ubegrenset faglig utvikling, og for meg som har jobbet med det jeg driver med i ti år, er det avgjørende med ny inspirasjon, uten at jeg stadig må skifte fagfelt. 

I tillegg legger Marion vekt på Azteks åpenhet for alle slags initiativer, også de som ikke er direkte tilknyttet fagkompetanse og stillingstittel. For i tillegg til at enhver ansatt har mulighet til å presentere prosjekter og engasjement, og se hvor mange som melder seg på, har også Aztek egne tiltak som ansatte kan engasjere seg med. Okstindan-brevandring-Nordland_squig

Et av disse har den siste tiden vært å jobbe med en helt ny miljøpolicy for selskapet - en hjertesak for Marion. Her skal det gjennomgås alt fra transport og mat på arrangementer, til hva slags type markedsmateriell som skal brukes!

- Det er veldig karakteristisk for Aztek å åpne opp for dette prosjektet i en felles kanal hvor folk kan velge om de vil engasjere seg, og det strømmet jo inn med påmeldinger, så i løpet av én dag hadde vi satt sammen en arbeidsgruppe til å jobbe med Azteks miljøpolicy, sier Marion.   

Hun understreker at det er slik initiativer som skaper varierte og meningsfylte oppgaver, i tillegg til en kontinuerlig faglig utvikling som gjør at hun ønsker å ha Aztek som sin arbeidsplass; at hun ikke må stå stille. 

- Du får det ikke på samme måte i for eksempel en startup, for da er alt nytt og ferskt, alle må løpe fort og du får aldri gått like mye i dybden av ting. Og går du til et eldre, mer etablert selskap, sitter du gjerne mye mer i ro, noe som i mine øyne fort blir kjedelig, avslutter Marion.  

Er du en ny kollega?
Du finner alle ledige stillinger 
her, så ikke vent med å søke! 

Foto (header): Ragnhild Bakke

Anbefalt lesning

Relaterte innlegg Møt en kollega

Abonner på Aztek Insights!