<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2942705&amp;fmt=gif">
KONTAKT OSS
Innhold
Kontakt oss

Vi bygger selskapet vi selv ønsker å jobbe i

06.nov.2020 13:57:00

- Det finnes et japansk begrep, Ikigai, som beskriver å være i skjæringspunkt mellom hva du er god i, hva du er opptatt av, hva du opplever at samfunnet trenger, og hva du blir betalt for. Hos Aztek opplever jeg Ikigai, forteller Aleks Gisvold med et smil. 

Aleks startet i jobben som seniorutvikler i Aztek for to måneder siden, og kan fortelle at han opplevde å komme til en bedrift full av kunnskap, mangfold og mennesker med mål om stadig å utvikle firmaet og menneskene.

God plass til de som vil mene, påvirke og utfordre
- I prosessen min over til Aztek ble det stilt mange spørsmål fra begge sider, og vi kom fram til at vi har felles mål: å bygge et selskap basert på kunnskap, og å tilby folk et sted å jobbe hvor de aktivt får ha en innvirkning på hverdagen. For her er det ingen rike onkler som kun tenker utbytte og marginer ­– det er vi selv som setter forventningene, sier Aleks.

Det hersker ingen tvil om hvorvidt Aleks er en engasjert type: Han trenger ikke bli bedt om å ta i litt ekstra, men spør heller om det er noe mer han kan gjøre. Med mange ideer og et sterkt formidlingsbehov, ble det tydelig at han trengte en arbeidsplass med åpenhet og rom for å påvirke.

Der han tidligere ikke er blitt møtt denne åpenheten for dialog om endring, utvikling og muligheter, opplevde han i Aztek at alle forslag og idéer ble tatt på alvor, og mye av det iverksatt allerede andre dag i ansettelsesforholdet.

- Det er en god balanse her med mennesker med faglig tyngde; som sitter på kunnskapen som har bygget selskapet og som utgjør fundamentet, samtidig som de alltid vil få til mer. Da er det god plass til sånne som meg som vil lære, lytte, mene og utfordre tilbake! 

Alek Gisvold

Å bygge selskapet man selv vil jobbe i 
Når Aztek nå ekspanderer er det Aleks, og flere som ham som skal være med å tenke nytt, engasjere og bidra; til å se nye muligheter. Aleks understreker at det er spennende, trygt og motiverende å få bygge videre på det solide fundamentet Aztek har bygd opp gjennom snart 15 år.

- Det siste året har vært utfordrende, Covid-19 har skapt usikkerhet for alle, også oss i Aztek. Da er det ekstra godt å vite at på tross av dette har Aztek klart å skape samhold, og vokst slik at vi er kommet styrket ut av det. Det er en stor trygghet i å vite at vi sammen står stødig når vi fortsetter å bygge selskapet, sier Aleks.  

Les også: Bygger Nordens ledende miljø på modernisering og sikkerhet

For, til forskjell fra mange selskaper i samme størrelse, tilbyr Aztek eierskap i selskapet til sine ansatte, noe som betyr at enhver ansatt bokstavelig talt eier en bit av sin egen arbeidsplass.

- Jeg tror det gjør at folk føler enda mer tilhørighet til jobben; vi bygger det selskapet vi selv ønsker å jobbe i. Og vi jobber for mer enn "bare" et selskap og en månedlig lønnsslipp: Vi jobber for oss selv og hverandre, sier Aleks.

Aztek

Ønsker seg nye kolleger med matchende stolthet og entusiasme 
Han forklarer at han selv har jobbet litt på eget selskap, og har tenkt tanken å begynne for seg selv og slik eie 100% alene. Men han kom fort frem til at han liker best å ha kolleger.

Les også: BANG..! 4 nyansatte

- Hvis jeg drev for meg selv ville det aldri blitt bedre enn meg. Vi trenger at alle utvikler seg selv og spiller hverandre gode: Ta en hvilken som helst idrett hvor du bygger enkeltpersoner; de er gode fordi de er blant andre som er gode, sier Aleks og fortsetter:

- Å bygge Aztek er utrolig spennende, og jeg håper så inderlig å treffe på mennesker som skal føle den samme entusiasmen, og som skal ha den stoltheten i det de gjør som Aztek står for. Du trenger ikke være IT-ekspert for å begynne hos oss; viktigere er det å ha et engasjement og en vilje og lyst til hele tiden å bli bedre – til å gjøre kollegaene dine bedre. For da er det store sjanser for at du blir en ekspert på sikt. 

I disse dager er Aztek sine kontorer under oppussing, og markerer slik et nytt skifte i selskapet. Med dette nye steget følger mange av de samme menneskene, mange nye, det samme kontoret (om enn i ny drakt), og en ny omstilling.

- Aztek har vært her, vi kommer til å være her og snart vil dere komme til å høre enda mer fra oss, avslutter Aleks. 

Se våre ledige stillinger her, og ikke vent med å søke! 

Anbefalt lesning

Relaterte innlegg Møt en kollega

Abonner på Aztek Insights!